Яйца на очи с праз

Марио НиколовМарио Николов
Новак
447
786
93
01/02/2019
"От онези вкусни класики в кухнята, които винаги ще бъдат актуални "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 919
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Празът се почиства, нарязва се на ситно, посолява се и се задушава в растителното масло до омекване. Прибавят се доматеното пюре и черен пипер.

Сместа се разпределя в тава, намазана с мазнина, прави се вдлъбнатина със супена лъжица и в нея се счуква от ниско по 1 яйце, като се наръсва с щипка сол, червен пипер и настъргано сирене.

Слагат се във фурната за десетина минути. Ястието се поднася с доматена салата или кисели краставички.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар