Мусака с праз

14/03/2019
Марио Николов
отМарио НиколовНовак338
  • Приготвяне30 мин.
  • Готвене75 мин.
  • Общо105 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо23
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистеният и ситно нарязан праз (заедно с зелената част) се посолява леко и се задушава до омекване в половината растително масло.

Обелените и нарязани на кубчета картофи се варят в подсолена вода 10 – 15 мин., отцеждат се, а отварата се запазва.

Отделя се меката част от доматите, а твърдата се нарязва на парченца.

Към задушения праз се прибавят част от доматите и доматеното пюре, а като се поизпари отделеният сос, се прибавят оризът, картофите, черен пипер магданоз и ако е необходимо, сол.

Намазва се обилно с мазнина тавичка и на дъното ѝ се нареждат половината от нарязаните домати. Върху тях се изсипва сместа от праза, картофите и ориза и се изравнява.

Отгоре се нареждат останалите домати. Приготвя се заливка за мусака от яйцата, разбити с половината от млякото и щипка сол.

Залива се мусаката и се пече 15 – 20 мин. в силна фурна. През това време се приготвя светла запръжка от останалата мазнина и брашното, разрежда се с останалото мляко (студено), кипва се и се прибавя кашкавалът.

С тази смес се залива нашата вкусна вегетарианска мусака. Ястието отново се слага във фурната и се пече до зачервяване.

[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар