Пържен хек с царевично брашно

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
770
3k
6k
453
4
Пържен хек с царевично брашно
Снимка: Стоянка Русенова
31/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции2
"Пърженият хек се сервира с вкусна гарнитура, която да направи порцията още по-неустоима за всички гладни"

Необходими Продукти

  • хек - 2 бр.
  • яйца - 2 бр.
  • сол - щипка
  • черен пипер - щипка
  • царевично брашно - за овалване
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Счукваме яйцата в купа и ги разбиваме.

Към царевичното брашно прибавяме черния пипер и разбъркваме.

Почистваме рибата от вътрешностите и нарязваме на колелца.

Всяко едно парче риба хек потапяме първо в яйцето и след това в царевичното брашно.

В тиган с олио поставяме парчетата риба и пържим от двете страни.

Поднесете пържения хек с лимон.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: