ezine.bg»Рецепти»Основни Ястия»Манджи»Манджа от кокошка с лук

Манджа от кокошка с лук

30/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
130 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • кокошка - 1 бр. средна
  • зелен фасул - 2 шепи
  • лук - 1.1 кг червен, кромид
  • джоджен - 1 връзка
  • олио - 1 к.ч.
  • червен пипер - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на порции почистената кокошка и ги запържете в олиото.

Добавете червения и черния пипер и налейте вода, колкото да покрие месото.

Когато манджата заври, сипете почистения, измит и ситно нарязан лук. Направете същото и със зеления фасул.

Намалете котлона и я оставете да ври, докато остане на мазнина.

Преди да поднесете готовата пилешка яхния, поръсете порциите със ситно нарязания джоджен.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: