Пълнен патладжан на фурна по турски

29/01/2019
"Изпитана и много лесна рецепта за Пълнен патладжан - препоръчваме я на всички почитатели на Турската кухня "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо148 830
  • Преглеждания за месеца1239
  • Преглеждания за седмицата77
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всеки патладжан режем на половина. Издълбаваме всяка една половинка, като това, което издълбаем, поставяме в съд и поръсваме със сол. Отделно всяка издълбана половинка също поръсваме със сол.

Оставяме на страна за около 30 минути. Чесънът и лукът почистваме и нарязваме на ситно. В тиган с олио запържваме лука и чесъна за около 10 мин. През това време си нарязваме доматите на кубчета и тях добавяме в тигана, както и издълбания патладжан.

След като се задушат, премахваме от котлона. Измиваме си издълбания патладжан от солта, подсушаваме и пълним с готовата смес.

Поставяме ги в тава и печем за 25-30 мин., докато омекнат напълно. Преди да премахнем, вадим, поръсваме с настъргания кашкавал и отново поставяме във фурната, докато се разтопи кашкавалът.

Поднасяме готовите пълнени патладжани, поръсени с магданоза.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар