Чушки бюрек със сос

Марио НиколовМарио Николов
Новак
447
794
123
21/03/2019
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 113
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитите и подсушени чушки се пържат в част от растителното масло, силно сгорещено.

След като изстинат, се почистват от семената, напълват се със сиренето, обелват се, панират в тесто, приготвено от разбитото яйце, смесено с кашица от брашното, млякото и щипка сол.

Пържат се отново в силно загрято растително масло

Накрая готовите чушки бюрек се поднасят със соса, приготвен от ситно нарязания лук, задушен в мазнината от пърженето до омекване, към който са прибавени настърганите домати, ситно нарязаните люти пиперчици, магданоз и по 1 щипка сол, захар и черен пипер.

Метален инструмент за почистване на чушки и ябълки - 21 см-23%
Страхотна тавичка, която препоръчваме:
Метален инструмент за почистване на чушки и ябълки - 21 см
5.30 лв.
4.08 лв.
Виж ››

Практичната домакиня винаги има в кухненското си чекмедже удобен метален инструмент за почистване на ябълки и чушки

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар