Домашни солети с моркови

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
390
5
169
4
28/01/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене10 мин.
Общо25 мин.
Порции20
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо410
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресято брашно сипваме в купа, добавя се разбита сода, за да шупне в киселото мляко. Прибавя се вода, сол, олио настърган обелен морков и замесваме меко тесто.

Разточва се правоъгълна кора и се нарязва на ленти, широки 0.5 мм. С набрашнени ръце всяка лента се овалва, за да се получи солетка и нареждаме в тава върху тефлоново килимче за печене.

Фурната е загрята на 180 градуса. Печем до златисто 8-10 минути и след това оставяме готовите солети да се охладят.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар