Печен свински дроб по ергенски

30/01/2019
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене40 мин.
  • Общо60 мин.
  • Порции2
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо287
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • черен дроб - 500 г свински или телешки
  • лук - 7 глави, кромид
  • олио - 150 мл
  • вода - 150 мл
  • бяло вино - 75 мл
  • дафинов лист - 2 бр.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставете в намазнена тавичка нарязания на филийки, посолен и леко намачкан лук, черния пипер и накъсаните на парченца дафинови листа.

Отгоре наредете нарязания на дебели около 2 см резени свински дроб, залейте с олиото, водата и виното.

Печете в умерена фурна и когато дробът се зачерви, го обърнете от другата страна.

Когато дробът е готов, извадете го от фурната и го посолете.

Готовия печен дроб може да поднесете като топло или студено предястие или като основно ястие. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар