ezine.bg»Рецепти»Снакс»Гризини»Гризини с мащерка

Гризини с мащерка

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
4291k1k8585
Гризини с мащерка
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
1 / 4
27/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
1

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се смесва, брашно, вода, сол, 1 с.л. олио и суха мая. Разбърква се с вилица на каша, после се замесва тесто и оставяме за 20 минути на топло да втаса.

Разточва се на тънка правоъгълна кора, отгоре се намазва с олио и поръсваме сушена мащерка.

Срязва се правоъгълника на две части по дължина и се реже на соленки с дебелина 1 см.

Нареждат се в тава върху хартия за печене. Печем в загрята фурна на 180 градуса за 10 минути, докато добият лек загар и изваждаме от фурната. Поднасяме с чай или айран.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: