Печени картофки с розмарин

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
390
5
169
4
25/01/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо423
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • картофи - 4 - 5 бр. средни
  • смес за овалване
  • олио - 60 мл
  • сол - 1 ч.л. равна
  • червен пипер - 1 к.л.
  • риган
  • розмарин - 1 стрък
  • черен пипер - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват, нарязват се като за пържени картофи, но малко по-дебели.

В купа се смесва олио и подправки, разбърква се добре и картофките се овалват в сместа.

Трябва всяко картофче добре да се оваля и разпределяме върху тефлоново килимче за печене или върху хартия за печене.

Печем в загрята фурна 180 градуса до апетитен загар. Сервираме топли.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар