ezine.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Шоколадови Торти»Супер вкусна шоколадова торта

Супер вкусна шоколадова торта

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
4291k1k6015
Супер вкусна шоколадова торта
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
1 / 2
26/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"С повод и без повод направете си тази невероятна шоколадова торта"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1 в.ч.
  • олио - 50 мл
  • прясно мляко - 100 мл
  • какао - 3 с.л.
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • мандаринова кора - 1 с.л.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • сиропиране
  • прясно мляко - 200 мл
  • захар - 1 в.ч.
  • какао - 2 с.л.
  • олио - 30 мл
  • крем
  • прясно мляко - 50 мл
  • течен шоколад - 60 г
  • масло - 1 с.л.
  • течна сметана - 100 г
  • шоколадови пръчици
  • мандарини - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С миксер се разбиват яйца със захар. Добавя се олио, прясно мляко, какао и накрая брашното с бакпулвера и кора от мандарина.

Сипва се кексовата смес в тава 24 см върху хартия за печене и печем блата за 30 минути.

Изважда се върху решетка да се охлади и срязваме на две части. В топло прясно мляко се сипва захарта, какаото и олио.

Разбърква се докато се разтопи захарта и с лъжица се сиропират двете части. Разбива се сметана с миксер до меки връхчета .

Отделно се загрява масло и прясно мляко, добавя се течен шоколад и се разбърква докато се получи като глазура. Охлажда се и смесваме с разбита сладкарска сметана, като се разбърква на крем.

Половината се намазва между двата блата, останалата част от крема се покрива тортата и с гърба на лъжицата се надига нагоре да се оформят вълни.

Поръсваме с шоколадови пръчици, от мандаринката се оформя цвете в средата на шоколадовата торта и оставяме в хладилника да стегне.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: