ezine.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Тригуни»Тригуни с канела и орехи

Тригуни с канела и орехи

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
806
3k
6k
538
4
Тригуни с канела и орехи
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 6
25/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции12

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме си плънката от счуканите орехи, гриса и канелата. За една тригуна ползваме една кора. Разгъваме си корите и намазваме с масло всяка една от тях. Сгъваме я на половина, като отново намазваме.

В единия край поставяме от плънката и сгъваме така, че да се получи триъгълник. Нареждаме в тавичка и поставяме във фурната да печем.

През това време от захарта и водата приготвяме гъст захарен сироп, като към края на варенето му, си прибавяме ванилията.

Готовите и изстинали тригуни ги заливаме с горещ сироп и покриваме. Оставяме така до момента на попиване на сиропа, и тогава сервираме.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: