Плодови тригуни с кори за баница

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
697
2k
5k
401
4
24/01/2019
"Понякога, точно плодовите тригуни са онова нещо, от което имате нужда, за да усмихнете деня си - опитайте "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 154
  • Преглеждания за месеца46
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтваряме кори за баница на работния плот и за една тригуна се използва по една кора.

Намазваме всяка кора с маслото, сгъваме на две по дължина и отново намазваме с маслото. По цялата дължина на кората поръсваме със захарта, сместа от настърганите ябълки с канела и ореховите ядки.

Започваме да сгъваме така, че да се получи триъгълник. Нареждаме готовите тригуни в тавичка, намазваме отново с маслото и поставяме във фурната да се печат до готовност.

След като извадим, докато са още топли, поръсваме тригуните с пудра захар.

Механично метално сито за хубаво тесто-6%
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
7.99 лв.
7.49 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар