Оризова супа с фиде

24/01/2019
ВИОЛЕТА МАТЕВА
отВИОЛЕТА МАТЕВАНовак2674762
  • Приготвяне10 мин.
  • Готвене35 мин.
  • Общо45 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо94
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почиства се лук и морков, лукът се нарязва на ситно, а морковът - на кубчета. В тенджерка се загрява олио и запържваме зеленчуците, да омекнат.

Прибавя се ориз и разбъркваме, да придобие стъклен на вид, и се сипва зеленчуков бульон, разреден в гореща вода.

Овкусява се с подправките и оставяме да заври на умерен огън. След 15 -20 минути се добавя начупено фиде и супата се вари до готовност.

Ако има нужда, се долива още бульон или вода, докато се свари оризът. Накрая се разбива жълтъка с кисело мляко и се сипва застройката на тънка струя, да не се пресече. Сервираме готовата оризова супа с нарязан магданоз.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар