Оризова супа с фиде

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
427
1k
893
249
5
24/01/2019
Приготвяне10 мин.
Готвене35 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо430
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества
Оризова Супа

Начин на приготвяне

Почиства се лук и морков, лукът се нарязва на ситно, а морковът - на кубчета. В тенджерка се загрява олио и запържваме зеленчуците, да омекнат.

Прибавя се ориз и разбъркваме, да придобие стъклен на вид, и се сипва зеленчуков бульон, разреден в гореща вода.

Овкусява се с подправките и оставяме да заври на умерен огън. След 15 -20 минути се добавя начупено фиде и супата се вари до готовност.

Ако има нужда, се долива още бульон или вода, докато се свари оризът. Накрая се разбива жълтъка с кисело мляко и се сипва застройката на тънка струя, да не се пресече. Сервираме готовата оризова супа с нарязан магданоз.

Плитка емайлирана тенджера с есенен декор 5.7 литра
Приготвяй си тази рецепта в:
Плитка емайлирана тенджера с есенен декор 5.7 литра
23.92 лв.
Виж ››

Допълнете колекцията си от кухненски съдове с тази плитка емайлирана тенджера. Удобна за готвене, поддържане и съхранение. Тя е плитка, но и достатъчно голяма, за да нахраните всички у дома с приготвената в нея гозба. Предлага се с красива декорация.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар