Пилешки бутчета със задушени зеленчуци

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
289
42
66
2
25/01/2019
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо955
  • Преглеждания за месеца50
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пилешките бутчета. По желание ги разделете на бутчета и гръдна част или ги оставете цели.

В подходяща тава нарежете всички зеленчуци на едри кубчета, а лука наситнете и го добавете при останалите зеленчуци.

С помощта на лъжица добавете мазнините, като се стараете да има навсякъде, след което и разбъркайте.

Поставете бутчетата и завийте тавата с хартия за печене, намокрена и изцедена. Или завийте добре с фолио.

Задушете ястието така за около 40 минути на 160-180 градуса, след което развийте и изпечете до получаване на коричка и желан загар.

Поднесете готовото печено пиле с приготвените печени зеленчуци.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар