ezine.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пълнени Патладжани»Пълнени патладжани с домати и моркови

Пълнени патладжани с домати и моркови

Марио НиколовМарио Николов
Новак
447819251
Пълнени патладжани с домати и моркови
Снимка: Зорица
24/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4
"Лесна рецепта за любимите пълнени патладжани - записвате, приготвяте и хапвате след това"

Необходими Продукти

  • патладжани - 4 бр.
  • растително масло - 2/3 ч.ч.
  • моркови - 2 - 3 бр.
  • керевиз - 1/4 глава
  • лук - 4 - 5 глави
  • домати - 5 - 6 бр.
  • чесън - 1 глава
  • чушки - 4 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • магданоз
  • лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се обелват и по дължината им се отрязва капаче. Издълбават се като лодка, посоляват се от вътре и от вън, захлупват се с отвора надолу и се оставят да се отцедят от горчивия сок, след което се изпържват в част от растителното масло.

В същата мазнина се задушават дребно нарязаните лук и чесън, настърганите на ренде моркови, керевиз и част от доматите заедно с издълбаната вътрешност от патладжаните, нарязана на ситно. Прибавят се изпечените, обелени и почистени от семето и дръжките пиперки, нарязани на дребни парчета.

Сместа се поръсва със сол, магданоз, черен и червен пипер и се отдръпва от огъня. Издълбаните патладжани се напълват с тази смес. Отгоре се поставят изпържените капачета и се прикрепват с клечка за зъби.

Нареждат се в намазана тавичка, като помежду им се поставя остатъкът от плънката, заливат се със смес от останалите домати, настъргани на ренде, и останалото растително масло и се пекат в умерена фурна, докато останат на мазнината.

Поднасяме готовите пълнени патладжани, студени с резенче от лимон.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: