Пълнени патладжани

24/01/2019
"Лесна рецепта за любимите пълнени патладжани - записвате, приготвяте и хапвате след това "
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 114
  • Преглеждания за месеца624
  • Преглеждания за седмицата36
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се обелват и по дължината им се отрязва капаче. Издълбават се като лодка, посоляват се от вътре и от вън, захлупват се с отвора надолу и се оставят да се отцедят от горчивия сок, след което се изпържват в част от растителното масло.

В същата мазнина се задушават дребно нарязаните лук и чесън, настърганите на ренде моркови, керевиз и част от доматите заедно с издълбаната вътрешност от патладжаните, нарязана на ситно. Прибавят се изпечените, обелени и почистени от семето и дръжките пиперки, нарязани на дребни парчета.

Сместа се поръсва със сол, магданоз, черен и червен пипер и се отдръпва от огъня. Издълбаните патладжани се напълват с тази смес. Отгоре се поставят изпържените капачета и се прикрепват с клечка за зъби.

Нареждат се в намазана тавичка, като помежду им се поставя остатъкът от плънката, заливат се със смес от останалите домати, настъргани на ренде, и останалото растително масло и се пекат в умерена фурна, докато останат на мазнината.

Поднасяме готовите пълнени патладжани, студени с резенче от лимон.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар