Пълнени патладжани със зеленчуци

11/02/2019
  • Приготвяне30 мин.
  • Готвене50 мин.
  • Общо80 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо323
  • Преглеждания за месеца66
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се обелват и откъм дръжката им се отрязва капаче. Подрязват се от срещуположната страна, за да стоят устойчиво, издълбават се, посоляват се отвътре и отвън и се слагат върху отвора, за да се отцежда горчивият сок.

Ситно нарязаните лук, моркови, керевиз, домати и издълбаната част от патладжаните се задушават в 3 супени лъжици от растителното масло и щипка сол около 15 мин. Прибавят се настърганите на ренде картофи и чесънът.

Сместа се залива с гореща вода, колкото да се покрие, и се вари на тих огън, докато остане на мазнината.

Поръсва се с нарязан магданоз сол на вкус и се оттегля от огъня.

Патладжаните се изпържват леко в горещо растително масло, охлаждат се и се пълнят леко в зеленчуковата плънка, без да се натъпкват.

Нареждат се приготвените пълнени патладжани прави в тава, като по между им се слага остатъкът от плънката, заливат се с останалото растително масло и разбитото в малко гореща вода доматено пюре и се пекат до омекване. Заливат се с разбитите в млякото с щипка сол яйца и отново се пекат до зачервяване на заливката. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар