Родопски катми с биволско мляко

23/01/2019
Янка Горанова
отЯнка ГорановаНовак482
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене20 мин.
  • Общо35 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо172
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното, маята, солта, захарта, водата, киселото мляко и маслото се смесват и се разбъркват добре.

Полученото тесто, което е малко по – гъсто от тесто за палачинки, се оставя да втаса на топло за около 30 минути.

В тиган от него се изпичат 4 катми. Покриват се с биволско мляко и се завиват на руло, а после се режат на пънчета. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар