Турски банички на тиган

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
770
3k
6k
453
4
22/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
"Да вдигнат ръка всички, които си падат по вкусните и лесни за приготвяне банички"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме добре магданоза, измиваме и нарязваме на ситно. В купа си разтопяваме маслото, а сиренето го натрошаваме.

Чукваме яйцата в купа и добавяме сиренето, както и магданоза и хубаво разбъркваме. От всяка кора нарязваме триъгълници, като всеки един намазваме с разтопеното масло и слагаме по 1 с.л. от плънката.

Прегъваме навътре двата края на кората и навиваме към върха на стегнато руло. Намазваме краищата на приготвените бюреци с вода, за да се залепят хубаво.

На котлона си поставяме тигана заедно с олиото и изчакваме да се загрее.

Поставяме баничките и пържим от двете страни.

Изваждаме и поставяме върху домакинска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина. Сервираме готовите банички на тиган, докато са още горещи.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: