Пухкав сладкиш с ябълки и канела

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
390
5
169
4
22/01/2019
"Диетите са за онези хора, на които не сме им дали рецептата за Пухкав сладкиш с ябълки и канела "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 314
  • Преглеждания за месеца109
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват с телена бъркалка яйцата със захарта. Добавят се олио, прясно мляко, канела. Ябълките се обелват и режат на малки кубчета, сини сливи също режем на ситно и сипваме в купата.

Прибавяме две супени лъжици царевично брашно, а в бялото сипваме бакпулвера и пресяваме в сместа. Накрая се добавят нарязани ябълки и сини сливи, разбърква се и сипваме в съд за печене с диаметър 20 см, върху хартия за печене.

Печем в загрята фурна на 180 градуса за около 30 минути до суха клечка. Изважда се готовия ябълков сладкиш и обръщаме върху решетка да се охлади. Сваля се хартията за печене и върху шаблон сърца се поръсва с пудра захар. Пухкав и уникален сладкиш!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар