Локумки с парено тесто

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
771
3k
6k
453
4
Локумки с парено тесто
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 4
20/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене15 мин.
Общо40 мин.
Порции1
"Хубавите неща са онези, от които може и да пълнеем, но не ни пука, защото са страхотни"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок съд си изсипваме водата, олиото и солта и поставяме на котлона.

Изчакваме да заври и прибавяме брашното, в което сме си прибавили содата.

Разбъркваме 1-2 минути и оттегляме от котлона.

Оставяме на страна да се охлади, след което вземаме малко от тестото, сплескваме между дланите, поставяме по средата парченце локум и парче орехова ядка и завиваме на топче.

В тавичка покрита с хартия за печене, нареждаме готовите топчета локумки.

Поставяме сладките във фурната и печем 15-20 минути на 180 градуса градуса.

След като ги извадим, ги овалваме в пудрата захар.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: