Локумки с парено тесто

20/01/2019
"Хубавите неща са онези, от които може и да пълнеем, но не ни пука, защото са страхотни "
Приготвяне25 мин.
Готвене15 мин.
Общо40 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 454
  • Преглеждания за месеца102
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок съд си изсипваме водата, олиото и солта и поставяме на котлона.

Изчакваме да заври и прибавяме брашното, в което сме си прибавили содата.

Разбъркваме 1-2 минути и оттегляме от котлона.

Оставяме на страна да се охлади, след което вземаме малко от тестото, сплескваме между дланите, поставяме по средата парченце локум и парче орехова ядка и завиваме на топче.

В тавичка покрита с хартия за печене, нареждаме готовите топчета локумки.

Поставяме сладките във фурната и печем 15-20 минути на 180 градуса градуса.

След като ги извадим, ги овалваме в пудрата захар.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар