Бисквитена торта с разтопен шоколад

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
390
5
169
4
19/01/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене10 мин.
Общо40 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо617
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • обикновени бисквити - 2 пакета
  • крем
  • прясно мляко - 500 мл
  • захар - 1 в.ч.
  • пудинг - 1 пакет ванилия
  • царевично нишесте - 1 с.л.
  • масло - 30 г
  • течен шоколад - 3 с.л.
  • масло - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджерка се загрява 400 мл прясно мляко със захарта. В останалите 100 мл прясно мляко се разбърква пудингът, царевичното нишесте и сипваме на тънка струя в горещото мляко. Разбърква се с телена бъркалка, докато сгъсти.

Сваля се от котлона и прибавяме маслото - от топлината да се разтопи, то придава на крема по-добър вкус и лесно стяга. В правоъгълна тава сипваме два черпака крем на дъното, като се заравнява.

Отгоре се нареждат ред бисквити, следва по голяма част от крем, втори ред бисквити и завършваме с крем. Оставя се да стегне в хладилника.

Загрява се в канче масло, добавя се течен шоколад да се разтопи и сваляме от огъня.

Оставя се леко да се охлади и с лъжица отгоре се оформя решетка от разтопен шоколад.

Бисквитената торта се оставя да стегне, после се нарязва на парчета и сервираме.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар