Говежда пастърма

18/01/2019
"Тънко, тънко режете от говеждата пастърма, че да не се изяде за нула време "
Приготвяне50 мин.
Общо50 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 109
  • Преглеждания за месеца294
  • Преглеждания за седмицата255
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • говеждо месо - шол
  • чубрица - 2 ч.л. сушена , смляна
  • червен пипер - 2 ч.л. сладък
  • червен пипер - 2 ч.л. пушен
  • черен пипер
  • кимион
  • сол - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Говеждото месо почистваме от ципите. Част от солта разстиламе в съд и поставяме говеждото месо, като покриваме добре месото с още сол.

Солта трябва да покрие навсякъде. Оставяме на студено за едно денонощие или за 24 часа. След това махаме от солта, измиваме под течаща вода и подсушаваме добре.

Поставяме всички подправки на хартия, като разбъркваме добре. Вземаме си парче месо, овалваме в подправките, правим прорез, като прекарваме конец.

Закачаме пастърмата на студено място и оставяме да се изсушава.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар