Домашна пастърма

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
4291k1k6535
Домашна пастърма
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
1 / 2
18/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Даваме рецептата и сме на разположение за дегустиране и на вашата домашна пастърма, когато стане готова"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на парчета, с дебелина около 15 см. На дъното на правоъгълна тава се сипва половината морска сол, нарежда се отгоре месото и покриваме с останалата морска сол.

Покрива се с алуминиево фолио и се оставя за 24 часа на хладно. Изважда се от солта и накисваме месото в студена вода. Оставя се да кисне още 24 часа, като водата се сменя поне веднъж за този период.

После се отцежда и подсушава с кърпа. Всички подправки за месо се смесват, може да прибавите и по ваш избор. Месото се натупва със сухата смес и отгоре се пробива дупка, през която се промушва конец.

Закача се на прохладно място да съхне поне 10 дни. После се завива в алуминиево фолио и съхраняваме в хладилника или във фризера. Нарязва се готовата пастърма тънко на филии. Чудесно домашно мезе за червено вино! Едно от най-вкусните сухи мезета!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: