Пълнен заек с праз и ориз

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
699
2k
5k
407
4
16/01/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо755
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган си запържваме дреболийките, след това добавяме гъбите. Разбъркваме добре и добавяме лука, праза и морковите и оставяме да се задушат.

След като са се задушили, добавяме червения пипер, солта и ориза. Сипваме си водичка и оставяме така докато ориза набъбне.

След това прибавяме и домата, който сме нарязали на ситно, както и подправките. Пълним коремната кухина на заека с плънката и зашиваме с конец.

Намазваме нашия пълнен заек със солта, червения пипер и намазваме с олио. Ако остане от плънката, изсипваме в съда, в който ще печем заека.

Изсипваме малко вода, покриваме с фолио и печем във фурна. Преди да извадим готовия печен заек, премахваме фолиото и запичаме.

Комплект от три кръгли тави от неръждаема стомана - 28см, 32см и 36см-23%
Приготвяй си тази рецепта в:
Комплект от три кръгли тави от неръждаема стомана - 28см, 32см и 36см
25.00 лв.
19.25 лв.
Виж ››

Комплект от 3 кръгли тави, която всяка домакиня би посрещнала с отворени обятия. С възможност за приготвяне и съхранение за малко или по-голямо количество храна.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар