Тиквеник с готови кори и масло

17/01/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо541
  • Преглеждания за месеца65
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • кори за баница - 1 пакет Бела
  • тиква - около 1 кг
  • краве масло - за намазване
  • захар - по 1 - 1.5 с.л. на кора
  • смлени орехи - за поръсване на всяка кора
  • канела
  • индийско орехче - по желание
  • вода - 1/2 ч.ч. по желание
  • захар - 1/2 ч.ч. по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рендосваме тиквата и я оставяме сурова. Взимаме една кора, намазваме я с маслото. Отгоре поставяме втората кора.

Поръсваме я с канела, индийско орехче по желание и около 3 големи супени лъжици тиква. Върху тиквата поръсваме захарта и смлените орехи. Завиваме двете кори на руло.

Всичко това се повтаря. докато свършат самите кори за баница. Намазваме си тавичка олио и постиламе на дъното една от корите и започваме да нареждаме рулата.

Когато наредим всички, ги нарязваме на квадратчета. Отгоре слагаме малки парченца масло. Поставяме тиквеника във фурната и печем до готовност.

След изпичането напръскваме с водата и захарта по желание

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар