Качамак по селски

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
4291k1k5945
Качамак по селски
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
1 / 3
16/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
1
"Ето как го правят хората на село - качамакът, де"

Необходими Продукти

  • вода - 2 ч.ч.
  • царевично брашно - 200 г
  • сирене - 100 г
  • масло - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 равна ч.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрява се вода с малко сол да кипне. Царевичното брашно се разбърква с малко вода на кашичка. Сипва се в горещата вода и бъркаме с телена бъркалка на умерен огън, докато сгъсти за 2-3 минути и се сваля.

Загрява се масло в малко тиганче, добавя се червен пипер и бързичко се разбърква. И сваляме от котлона, да не прегори и да горчи.

В чиния сипваме 4-5 с.л. качамак, отгоре поръсваме натрошено сирене, две чаени лъжички от запръжката. Покрива се с останалия качамак, сирене и запръжка. Сервираме веднага!

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: