ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Рибена Чорба»Рибена чорба по селски

Рибена чорба по селски

Maria KostoffMaria Kostoff
Новак
30882177
Рибена чорба по селски
25/03/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5-6

Необходими Продукти

  • риба - 350 г хек или друг вид
  • картофи - 120 г
  • праз - 60 г
  • домати - 80 г
  • моркови - 40 г
  • целина - 40 г
  • брашно - 20 г
  • чесън - 4 скилидки
  • лимони - 1 бр.
  • дафинов лист - 1 лист
  • червен пипер - 5 г
  • магданоз - 1/4 връзка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В сгорещената мазнина и малко вода се задушават ситно нарязаните праз, целина и моркови.

След омекването им при непрекъснато бъркане се прибавят червения пипер и брашното, заливат се вряща вода и се варят 15-20 минути.

След това се прибавят картофите на кубчета, нарязаната на парчета риба, дафиновия лист, черният пипер, солта, обелените и нарязани на ситно домати. Варят се 20 минути.

Супата се сервира гореща, овкусена с лимоновия сок, магданоза и счукания чесън.

Рейтинг

4.5
53
43
30
20
10
Дай твоята оценка: