Агнешко бутче в кора

24/01/2010
Мими
отМимиНовак
"Завийте добре агнешкото бутче, че доста задушаване го чака, докато стане време да дойде на трапезата ни "
  • Приготвяне25 мин.
  • Готвене150 мин.
  • Общо175 мин.
  • Порции5-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 381
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • агнешко месо - бутче 1 бр.
  • масло - 50 гр.
  • чесън - 2 скилидки
  • бутертесто - 500 гр.
  • колбас - сурова наденица 350 гр.
  • яйца - 1 бр.
  • бяло вино - 100 мл.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чесънът се нарязва на малки пръчици. Месото се набожда с остър нож и в получените дупчици се набожда чесънът. Поръсва се със сол и пипер, слага се в тавичка и се намазва с маслото. Слага се да се пече в загрята фурна на 180°С, като по време на печенето се залива с виното и се обръща.

През това време наденицата се обелва и вътрешността й се намачква. Изпеченото бутче се покрива с месото на наденицата и се увива в разточеното бутертесто.

Краищата му се залепват с вода. Отгоре се намазва с разбитото яйце и се пече още 30 мин. в загрята фурна, докато хване златиста коричка.
подобни рецепти тук

Рейтинг

5 3
4 2
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар