ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Яхния»Кюфтета яхния по селски

Кюфтета яхния по селски

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
8703k7k1k4
Кюфтета яхния по селски
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 5
16/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г
  • брашно - 2 с.л.
  • олио - 4 с.л.
  • праз - 2 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • ориз - 3 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • чубрица
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • магданоз - пресен
  • чесън - 2 скилидки
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Към каймата прибавяме яйцето, измития и малко сварен ориз, чубрица и черния пипер. Оформяме си кюфтета, който оставяме на страна.

Обелваме моркова и настъргваме на ренде. Праза почистваме и измиваме добре, след което нарязваме на колелца.

В тенджера поставяме олиото и към него добавяме праза, морковите, доливаме малко водичка, за да се задушат.

След като останат на мазнина, прибавяме червения пипер, солта и брашното, като разбъркваме и веднага наливаме вода около литър.

Оставяме така за около 5-10 минути и след това прибавяме, кюфтетата и скилидките чесън.

Варим, яхнията, докато продуктите са сварени.

Накрая поръсваме нашата яхния с кюфтета с магданоза и отнемаме от котлона.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: