ezine.bg»Рецепти»Гарнитури»Печени Чушки»Пукани люти чушлета на тиган

Пукани люти чушлета на тиган

ЗориЗори
Експерт
1467256192434
Пукани люти чушлета на тиган
Снимка: Зори
1 / 4
17/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
4 мин.
Общо
14 мин.
Порции
6
"Ей тези люти чушлета, колкото и да изядем, все малко ни се виждат"

Необходими Продукти

  • люти чушки - 25 - 30 бр.
  • ябълков оцет - 60 мл или винен
  • кафява захар - 1 к.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • магданоз - 1 връзка (или копър)
  • олио - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Люти чушки се измиват предварително, подсушават се и се отстраняват дръжките им. С нож леко се цепва връхчето им.

В тиган с капак се слага малко олио на дъното и чушките се загряват в него, като се похлупват, за да не пръскат.

След минутка - две се обръщат. Ако желаете да ги обелите, след като чушките се изпукат, ги оставете за половин час, или поне докато поизстинат захлупени. След това по-лесно ще ги обелите.

Наситнете скилидките чесън и магданоза или копъра, залейте ги с оцета, добавете към тях солта, захарта и олиото и хубаво разбъркайте.

Поднесете нашите пукани люти чушлета на тиган заляти с приготвената марината.

Добър апетит!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: