ezine.bg»Рецепти»Риба»Осолена Риба»Прясно осолена скумрия в хладилник

Прясно осолена скумрия в хладилник

ЗориЗори
Експерт
1386785801724
Прясно осолена скумрия в хладилник
Снимка: Зори
1 / 7
17/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • скумрия - 2 бр. (по 600 г всяка)
  • морска сол - 2 с.л. смляна
  • черен пипер - няколко зърна
  • бахар - 2 зърна
  • дафинов лист - 2 бр.
  • розмарин - 2 стръка
  • за сервиране
  • червен лук
  • олио
  • лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Скумриите се почистват от вътрешностите, главата, перките и опашките. Измиват се със студена вода, отцеждат се и се нарязват на котлети с дебелина 2-3 см.

Посолява се всяко парче обилно със ситно смляна морска сол и се оставя в покрита тавичка, в хладилник или на студено, леко наклонена от единия край, за да се отцеди от излишната течност за 2-3 часа.

Отделилата течност се изхвърля, добавя се допълнително сол, ако е необходимо, и върху рибата и около нея се разпределят подправките - начупените дафинови листа, зърната бахар и черен пипер, листенца пресен розмарин.

Оставя се в хладилника за 48 часа, след което е скумрията готова за консумация.

Може де се поднесе като предястие, полята с лимонов сок, олио и гарнирана с червен лук.

Добър апетит!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: