Виенска шоколадова торта

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k3k9k
Виенска шоколадова торта1 / 2
05/02/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
10
"Забравете за Моцарт! Това е истинската виенска класика - великолепна шоколадова торта"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Блатът се приготвя, като 150 гр. черен шоколад се разтопява на водна баня.

Маслото се разбива със 100 гр. от захарта, прибавят се жълтъците един по един, поохладеният шоколад, брашното и разбитите белтъци с щипка сол.

Сместа се излива в намаслена кръгла форма с диаметър 24 см и се пече около 40 мин. в загрята фурна на 180°С. Центърът може да е леко кремообразен. Изважда се от формата и се охлажда.

Сметаната за пълнежа се загрява, прибавя се 200 гр. черен шоколад , когато се разтопи, се маха от огъня, охлажда се и се слага в хладилника най - малко за 2 часа. След това се разбива с миксер на пухкав крем, като се прибави ромът.

Блатът се срязва на две и се пълни с 2/3 от крема. Останалият крем се използва за украса.

Тортата се намазва с тънък слой крем отгоре и отстрани.

За да се приготви украсата на шоколадовата торта се използват шоколади оцветени различно. Разтопяват се на водна баня по отделно и се използва шприц или друга техника.

Рейтинг

4.4
520
49
35
21
10
Дай твоята оценка: