Яйца с картофи по мексикански

13/01/2019
Анабел
отАнабелКопирайтър241225
  • Приготвяне30 мин.
  • Готвене30 мин.
  • Общо60 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо302
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се сваряват в подсолена вода. Обелват се и се нарязват на средно големи кубчета.

Лукът се почиства от люспите, нарязва се на дребно и поставя в дълбок тиган с малко олио и три супени лъжици вода. След като омекне към него се прибавят картофите.

Разбъркват се периодично и щом се запържат се прибавят обеленият и нарязан на филийки чесън, почистената и накълцана на ситно люта чушка и отцедената царевица.

Ястието се разбърква, след което се прибавят доматите. Аз прибавих и няколко пресни чери доматчета.

Слага се сол на вкус и червен пипер. Тиганът се похлупва и гозбата се оставя да се задуши за около 15 минути.

След това в задушените продукти се правят четири гнезда, в които се чуква по едно яйце.

Слага се отново капакът и след като яйцата се забулят се поръсва нарязан на дребно магданоз. Страхотни яйца с картофи по мексикански! [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар