ezine.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Чийзкейк»Чийзкейк с ябълки и овесени ядки

Чийзкейк с ябълки и овесени ядки

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9023k7k2k6
Чийзкейк с ябълки и овесени ядки
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 6
12/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5
"Здравословен чийзкейк с овесени ядки - какво по-голямо щастие от торта, която можем да си хапваме най-спокойно"

Необходими Продукти

  • бисквити - 200 г грахам
  • кафява захар - 3 с.л.
  • масло - 100 г разтопено
  • извара - 400 г
  • кафява захар - 4 с.л.
  • бяла захар - 4 с.л.
  • джинджифил - 1/2 ч.л. смлян
  • царевично нишесте - 3 с.л.
  • канела - 1/2 ч.л.
  • ванилова есенция - 3 мл
  • овесени ядки - 6 с.л.
  • брашно - 3 с.л.
  • кафява захар - 2 с.л.
  • канела - 1/2 ч.л.
  • масло - 50 г разтопено
  • ябълки - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С помощта на блендер си смиламе бисквитите. Към тях добавяме захарта и разтопеното масло.

Разбъркваме добре и изсипваме в тавичка с махащи стени. Поставяме във фурната и печем на 180 градуса за 5 минути.

В дълбока купа поставяме изварата, двата вида захар, джинджифила, царевичното нишесте, канелата и есенцията и разбиваме с миксера всички съставки. Готовата смес оставяме на страна.

В друга купа поставяме овесените ядки, брашното, кафявата захар, канелата и накрая изсипваме разтопеното масло.

С помощта на вилица разбъркваме съставките, докато се размесят.

Към готовия изпечен блат изсипваме сместа с изварата и заглаждаме отгоре. Почистваме двете ябълки от семките и нарязваме на тънки филийки.

Отгоре върху сместа подреждаме филийките ябълки и върху тях поръсваме сместа от овесените ядки.

Поставяме чийзкейка във фурната и печем на 180 градуса за 30 минути.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: