ezine.bg»Рецепти»Солени Печива»Тутманик»Мързелив и много бърз тутманик

Мързелив и много бърз тутманик

Албена АсеноваАлбена Асенова
Ветеран
6673k2k9162
Мързелив и много бърз тутманик
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
12/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • прясна мая - 1/2 кубче
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • яйца - 2 бр.
  • сирене - 200 г (твърдо)
  • брашно - 3 ч.ч.
  • олио - 6 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа смесваме маята, захарта и затопленото прясно мляко. Оставяме на топло маята да шупне.

Към вече шупналата мая прибавяме двете яйца и разбъркваме с телена бъркалка.

При непрекъснато бъркане прибавяме водата, солта, брашното половината от олиото и накрая натрошеното на дребно сирене. Всички съставки се объркват и изсипват в подмазана тавичка.

Тавичката се покрива с кърпа и тестото (което е като гъста каша) се оставя да втаса за около 20 мин. През това време се включва фурната да загрява до 180 градуса.

Преди да се сложи да се пече отгоре тутманикът се намазва с останалата мазнина. Пече се около половин час докато порозовее отгоре.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: