Сладка млечна баница

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
427
1k
893
273
5
10/01/2019
"Сладка млечна баница, с която смятаме да започнем деня... и да го продължим"
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 685
  • Преглеждания за месеца77
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопява се маслото и леко се охлажда. Корите се нареждат в правоъгълна тава, всяка се намазва с разтопено масло. Така се нареждат всички кори за баница.

Може да са набрани и поръсени с масло. Печем корите в загрята фурна на 190 градуса около 20 минути, да се зачервят. Изваждат се и начупваме на едри парчета.

Загрява се прясно мляко със захар, докато се разтопи. Отделно се разбиват яйцата с телена бъркалка и сипваме в горещото мляко на тънка струя. Накрая се добавя и ванилията.

Заливаме баницата с яйчената смес и печем още 25-30 минути, докато се стегне заливката. Охладената млечна баница се нарязва на квадрати, поръсва се с малко пудра захар.

Вкусна сладка баница - подходяща за сутрешна или следобедна закуска.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар