Гъбено рагу с бекон

10/01/2019
"Ех, кой да знае, че гъбите са толкова вкусни, когато към тях добавите и бекон "
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене20 мин.
  • Общо35 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо335
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • гъби - 1 кг печурки
  • бекон - 150 г
  • лук - 3 глави, средно големи, кромид
  • чесън - 2 скилидки
  • магданоз - 3 с.л, ситно нарязан
  • масло - 1 с.л. краве
  • олио - 5 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган сипете 3 с.л. олио и когато се сгорещи, изпържете в него почистените и нарязани печурки до готовност.

Извадете гъбите, налейте останалото олио, сипете ситно нарязания лук и нарязания на лентички бекон и ги пържете, докато леко се зачервят.

Върнете гъбите, добавете счукания чесън и маслото и гответе 3 мин., като бъркате непрекъснато.

Поръсете готовото рагу с магданоза, черния пипер и солта и го поднесете с пилешки пържоли. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар