Домашни кренвиршки с готово тесто

08/01/2019
"Най-вкусни и бързи домашните кренвиршки стават с готово тесто - само казваме "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 914
  • Преглеждания за месеца307
  • Преглеждания за седмицата119
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Готово тесто се оставя да се отпусне на стайна температура. Разделя се две части и всяка се разточва върху маса, поръсена с брашно на правоъгълник. С нож се нарязва на ленти, широки 1.5-2 см.

Кренвиршите се обелват, срязват се на две през средата, а всяка част се разделя на две по дължина.

Взема се лента тесто и се навива върху парчето кренвирш, като леко се застъпва.

Нареждат се в тава върху хартия за печене.

С четка се намазват с разбит жълтък с малко олио и поръсваме семена.

Печем в загрята фурна 180 градуса до златисто за 20 минути.

Поднасяме нашите Домашни кренвиршки с готово тесто, докато са още топли.

Неустоими кренвиршки - чудесни за закуска!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар