Домашни кренвиршки с готово тесто

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
397
1k
795
245
4
08/01/2019
"Най-вкусни и бързи домашните кренвиршки стават с готово тесто - само казваме "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 067
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Готово тесто се оставя да се отпусне на стайна температура. Разделя се две части и всяка се разточва върху маса, поръсена с брашно на правоъгълник. С нож се нарязва на ленти, широки 1.5-2 см.

Кренвиршите се обелват, срязват се на две през средата, а всяка част се разделя на две по дължина.

Взема се лента тесто и се навива върху парчето кренвирш, като леко се застъпва.

Нареждат се в тава върху хартия за печене.

С четка се намазват с разбит жълтък с малко олио и поръсваме семена.

Печем в загрята фурна 180 градуса до златисто за 20 минути.

Поднасяме нашите Домашни кренвиршки с готово тесто, докато са още топли.

Неустоими кренвиршки - чудесни за закуска!

Механично метално сито за хубаво тесто
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
7.99 лв.
7.49 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар