Ризото с тиква и бекон

18/02/2019
Янка Горанова
отЯнка ГорановаНовак420
  • Приготвяне25 мин.
  • Готвене45 мин.
  • Общо70 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо41
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме тиквата и я нарязваме на малки парченца. В тенджера сгорещяваме олиото и изпържваме ситно нарязаните лук и чесън. След това добавяме тънко нарязания бекон и го изпържваме.

Прибавяме парченцата тиква и пържим при непрекъснато бъркане няколко минути. Изсипваме почистения и измит ориз и го пържим, докато стане прозрачен.

Заливаме с половината от бульона, разбъркваме добре и намаляваме огъня. Разбъркваме често и варим около 20 минути на слаб огън.

За това време оризът е поел течността, добавяме още малко бульон и разбъркваме, за да не загори.

Когато тиквата и оризът започнат да омекват, изсипваме и останалия бульон и доваряваме още 10 минути без капак.

Готовото ризото сваляме от огъня, подправяме със сол, черен пипер, ситно нарязан магданоз и настърган кашкавал.

Разбъркваме много добре, за да се разнесе навсякъде разтопеният кашкавал. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар