Желиран крем с ябълки и орехи

05/03/2019
Янка Горанова
отЯнка ГорановаНовак651
"Нежен десерт с плодове, който ще е нежен и към небцето, и към фигурата ви "
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене35 мин.
  • Общо55 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо63
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натопяваме желатина в 100 мл вода.

Сваряваме прясното мляко със захарта, прибавяме набъбналия желатин и бъркаме, докато се разтопи напълно и оставяме да се охлади.

Почистваме ябълките и ги нарязваме на кубчета. Разбиваме киселото мляко, прибавяме ванилията и смесваме с прясното мляко.

Прибавяме ореховите ядки и ябълките и изсипваме в голяма купа, която оставяме в хладилника да се желира.

Преди сервиране потопяваме купата за миг в гореща вода и обръщаме крема в подходяща чиния.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар