Заек, задушен с тиква

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
696
1k
184
26/03/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене130 мин.
Общо160 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо839
  • Преглеждания за месеца45
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества
Задушен Заек

Начин на приготвяне

Режем заека на порции и го накисваме във вода и оцета за един час.

Приготвяме марината за заешко от 1 ч.ч. вода, виното, нарязания лук, морковите, целината, подправките. В нея слагаме месото за 1 – 2 часа, за да поеме необходимия аромат.

Изваждаме го от маринатата, отцеждаме и запържваме в сгорещеното масло до зачервяване. Изпърженото месо нареждаме в почистената и измита тиква, заливаме с маринатата, поръсваме с чубрица и сол на вкус.

Замазваме капачето на тиквата с тесто, поставяме я в тава и печем 2 часа в умерена фурна. Сервираме месото с вътрешността на тиквата, заливаме със соса от задушаването.

Чук за месо с брадвичка-46%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Чук за месо с брадвичка
13.00 лв.
7.00 лв.
Виж ››

Инструмент за месо 2 в 1 - чук за месо с брадвичка. Обработете всяка пържола или ребърца, поднасяйки на близките си крехко и вкусно месо. С брадвичката може да оформите перфектните стекове, после да ги начукате с чука и да ги метнете във фурната или на скарата.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар