Варена тиква с доматен сос

21/03/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо90
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • тиква - 500 г /обелена и почистена/
  • доматен сок - 2 ч.ч.
  • телешки бульон - 1 кубче
  • лук - 2 глави
  • брашно - 1 с.л.
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • магданоз - 1 връзка
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме тиквата в подсолена вода, отцеждаме я и оставяме на топло. Нарязания ситно лук позапържваме в олиото, заливаме с доматен сок, в който е разбито брашното, добавяме и натрошения бульон и захарта.

Варим всичко на тих огън до готовност, като разбъркваме често. Сваляме от огъня, опитваме на сол и заливаме сварената тиква.

Поръсваме с черен пипер и наситнения магданоз и сервираме ястието топло по желание със синьо сирене.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар