ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Огретен»Огретен от карфиол и картофи

Огретен от карфиол и картофи

Марио НиколовМарио Николов
Новак
447819251
Огретен от карфиол и картофи
Снимка: Yordanka Kovacheva
11/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карфиолът, накъсан на цветчета, се вари в подсолена вода и 1 супена лъжица растително масло 10 мин.

Лукът се нарязва на ситно и се задушава в растителното масло до омекване, добавят се доматите, обелени и нарязани на ситно, и задушаването продължава, докато доматите се разварят.

Посолява се и се наръсва с нарязан магданоз.

Карфиолът, отцеден добре, се нарязва и се нарежда на дъното на намазана тавичка, покрива се с филии от сварените картофи, а върху тях се изравняват задушените домати.

Наръсва се с черен пипер и се залива със заливка, приготвена от разбитите яйца и брашното, размито в част от отварата на карфиола (студена).

Така приготвеният огретен се пече в умерена фурна до зачервяване. Поднася се със салата по избор.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: