Огретен от карфиол и картофи

Марио Николов
Марио Николов
Новак
11/01/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене70 мин.
Общо100 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо814
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карфиолът, накъсан на цветчета, се вари в подсолена вода и 1 супена лъжица растително масло 10 мин.

Лукът се нарязва на ситно и се задушава в растителното масло до омекване, добавят се доматите, обелени и нарязани на ситно, и задушаването продължава, докато доматите се разварят.

Посолява се и се наръсва с нарязан магданоз.

Карфиолът, отцеден добре, се нарязва и се нарежда на дъното на намазана тавичка, покрива се с филии от сварените картофи, а върху тях се изравняват задушените домати.

Наръсва се с черен пипер и се залива със заливка, приготвена от разбитите яйца и брашното, размито в част от отварата на карфиола (студена).

Така приготвеният огретен се пече в умерена фурна до зачервяване. Поднася се със салата по избор.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар