Огретен от карфиол и картофи

Марио НиколовМарио Николов
Новак
447
792
122
11/01/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене70 мин.
Общо100 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 175
  • Преглеждания за месеца211
  • Преглеждания за седмицата20
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества
Огретен

Начин на приготвяне

Карфиолът, накъсан на цветчета, се вари в подсолена вода и 1 супена лъжица растително масло 10 мин.

Лукът се нарязва на ситно и се задушава в растителното масло до омекване, добавят се доматите, обелени и нарязани на ситно, и задушаването продължава, докато доматите се разварят.

Посолява се и се наръсва с нарязан магданоз.

Карфиолът, отцеден добре, се нарязва и се нарежда на дъното на намазана тавичка, покрива се с филии от сварените картофи, а върху тях се изравняват задушените домати.

Наръсва се с черен пипер и се залива със заливка, приготвена от разбитите яйца и брашното, размито в част от отварата на карфиола (студена).

Така приготвеният огретен се пече в умерена фурна до зачервяване. Поднася се със салата по избор.

Продълговато ренде със силиконова дръжка 38x5см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Продълговато ренде със силиконова дръжка 38x5см.
10.99 лв.
Виж ››

Когато не ви се занимава да режете, извадете тайното си оръжие - продълговатото ренде за лесно обработване на храната. Универсално ренде, на което нито един продукт не би могъл да се опре!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар