Леща плакия с домати

11/01/2019
Марио Николов
отМарио НиколовНовак110
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене160 мин.
  • Общо180 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо11
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лещата заедно с нарязаните лук, чесън, керевиз и моркови се кипва бавно с 4–5 чаени чаши студена вода.

Прибавят се дафиновият лист и половината от растителното масло. Вари се на тих огън до омекване на съставките.

Изсипва се в тава и се изравнява. Отгоре се нареждат филии от доматите и лимона, почистен от кората и семките.

Брашното се размива в 1 чаена чаша студена вода и се изсипва при лещата, която се посолява и се наръсва с черен пипер и чубрица.

Пече се в умерена фурна 10 мин., залива се с останалото растително масло и се пече още десетина минути.

Тази плакия се поднася топла или студена. Отделно се сервира стрит в сол и оцет чесън.


подобни рецепти тук

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар