Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Каши»Каша с лапад, киселец и масло

Каша с лапад, киселец и масло

Марио НиколовМарио Николов
Новак
447893354
Каша с лапад, киселец и масло1 / 2
26/02/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • лапад - 2 връзки
  • киселец - 2 шепи
  • чесън - зелен 1 стък
  • масло - 4 с.л. растително
  • брашно - 3 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • черен пипер
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените лапад, киселец и чесън се нарязват на ситно и се задушават с 1 супена лъжица растително масло и щипка сол няколко минути.

В останалото растително масло се запържва брашното, разрежда се с 1 ½ чаени чаши студена вода, посолява се и като се разбърква, се кипва.

Прибавя се задушеният зеленчук и кашата се вари 5 мин, подправя се на вкус с черен пипер и се оттегля от огъня.

Застройва се с яйцето, разбито в киселото мляко, и се наръсва с магданоз.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: