ezine.bg»Рецепти»Баница»Лучник»Лучник с домашно тесто

Лучник с домашно тесто

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
6971k727
Лучник с домашно тесто
Снимка: Петя
1 / 2
05/03/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • За тестото
  • мая - ½ кубче
  • брашно - 1 кг
  • щипка сол
  • вода - 1 ч.ч
  • олио - 1 - 2 с.л
  • За плънката
  • лук - 1 кг
  • олио - ½ ч.ч
  • чубрица
  • черен пипер
  • сол
  • мащерка
  • риган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесваме тестото и го оставяме да втаса.

Лука нарязваме на едро и го задушаваме в мазнината. Слагаме подправките. Премесваме тестото и го разделяме на 5 топки.

Разточваме и редим в намазана с мазнина тавичка, като помежду насипваме от плънката.

Оставяме около 30 минути да втаса отново, набождаме с вилица, намазваме с малко вода или разбито яйце и печем лучника във фурната до зачервяване.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: